OnePlus 2 review
OnePlus 2
Voor en nadelen OnePlus 2
[one_half spacing=”yes” last=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” class=”” id=””]
- Lage prijs
- Groot display
- Hoge specificaties
[/one_half]
[one_half spacing=”yes” last=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” class=”” id=””]
- Geen Micro-SD ingang
- Camera
- Verkrijgbaarheid
[/one_half]
OnePlus 2 specificaties
Scherm: 5.5 inch, 1080p Full HD, 401 PPI , LCD In-cell
Processor: 64-bit Qualcomm© Snapdragon™ 810 processor met 1.8GHz Octa-core CPU’s
RAM: 4 GB/3 GB LPDDR4
OS: OxygenOS gebaseerd op Android 5.1
Opslag: 64 GB/16 GB eMMC v5.0
Accu: Geïntegreerde, oplaadbare 3300 mAh LiPo-accu
Camera: 13 Megapixels (1,3 um), voorkant: 5 Megapixels
Connectiviteit: Dual-band Wi-Fi: 2.4GHz 802.11b/g/n en 5GHz 802.11a/n/ac, Bluetooth: Bluetooth 4.1
Afmetingen: 151,8 x 74,9 x 9,85 mm
Gewicht: 175g
OnePlus 2 review
De OnePlus 2 is waarschijnlijk het eerste toestel waarbij het zo moeilijk is geweest om er aan te komen. Na het succes van de Oneplus one heeft het smartphonebedrijf uit China de nodig financiële missers gemaakt. Dit is volgens medeoprichter Carl Pei de reden dat ze nu extra voorzichtig zijn met het in de markt brengen van de OnePlus 2. Dit is de reden waarom ze, net als bij de lancering van de OnePlus 1, er voor hebben gekozen om de OnePlus 2 alleen op invitatie te verstrekken. Je moet dus een uitnodiging krijgen om het toestel te mogen aanschaffen. Voorzichtigheid troef bij de uitgifte van deze nieuwe smartphone. Hiermee is gelijk het grootste nadeel van het toestel genoemd. Je kunt er op dit moment ontzettend moeilijk een krijgen. Nu dit gezegd is kunnen we doorgaan met de meer positieve onderwerpen, want deze zijn er in overvloed bij de OnePlus 2!
Prijs en specificaties
Om maar te beginnen met de prijs van dit toestel, want dat is het grootste pluspunt van de OnePlus 2. Het toestel is beschikbaar vanaf 339 euro! De OnePlus 2 is beschikbaar in twee verschillende varianten. De eerste heeft een werkgeheugen van 3gb en een opslagruimte van 16gb. Dit toestel kost 399 euro. Daarnaast is er een variant beschikbaar met een werkgeheugen van 4gb en een opslagruimte van 64gb.
Voor deze bedragen krijg je een smartphone die zich kan meten met vlaggenschip toestellen van andere grote fabrikanten. De specificaties liegen er dan ook niet om. Met de aanschaf van een OnePlus 2 krijg je de beschikking over een toestel met een full hd-scherm van 5.5 inch en een 1.8GHz Snapdragon 810-chip.
Met een full-hd scherm van 5.5 inch beschikt de OnePlus 2 over een groot beeldscherm. Er is voor gekozen om de resolutie van het beeldscherm niet te verhogen. Dit is geen verkeerde keuze geweest, aangezien het toestel met 400 pixels per inch voldoende scherp is. Bovendien zou het verhogen van de resolutie er ook voor kunnen hebben gezorgd dat de accu sneller leeg is. Dit grote scherm is helder genoeg om voor de meeste mensen aan de eisen te voldoen. Een groot pluspunt dus.
De OnePlus 2 probeert de concurrentiestrijd aan te gaan met vlaggenschepen van andere fabrikanten. Dit is tot op zekere hoogte aardig gelukt. De OnePlus 2 doet niet veel onder voor toestellen als de Samsung Galaxy S6 en de HTC One M9. Deze smartphones zijn uiteraard op veel vlakken wel een stapje verder, maar de vergelijking is hier moeilijk te maken. De prijzen van de S6 en de One M9 liggen namelijk ver boven die van de OnePlus 2. Dat de OnePlus uniek is hebben we inmiddels wel aangetoond, maar we willen toch ook nog een aantal nadelen van dit toestel bij langs gaan.
SD-ingang en camera
Zoals gezegd zijn er wel aan aantal kleine nadelen van de OnePlus 2 te benoemen. Er moet wel bij gezegd worden dat het echt kleine nadelen zijn, want je kunt ze eigenlijk niet eens zo noemen voor de prijs van dit toestel. Zo heeft de OnePlus geen SD-ingang. Je kunt de smartphone dus niet verder uitbreiden met meer geheugen. Dit is eigenlijk ook helemaal niet nodig. Als je kiest voor het toestel van 399 euro heb je een toestel met 64gb intern geheugen. Voor de meeste mensen moet dit toch ruim voldoende zijn!
Naast het ontbreken van een SD-ingang is de camera van de OnePlus ook niet de beste op het moment. Dit kun je ook niet verwachten voor deze lage prijs, maar als we dan toch iets moeten noemen is het de camera. De camera van de OnePlus beschikt over een resolutie van 12.4 megapixel. Dit verschilt niet veel van de S6 en LG4 die beiden beschikken over een camera met 16 megapixel. De resolutie is dan ook niet het grootste probleem. Dit moet je meer zoeken in de software van de OnePlus. Doordat de makers van de OnePlus niet de meeste aandacht hebben besteed aan het ontwikkelen van de software is de camera vrij traag. Dit kan op sommige momenten nog wel eens vervelend zijn. Ondanks dit minpuntje kan je met de OnePlus haarscherpe foto’s nemen en heb je voor de prijs die je betaalt een vrij aardige camera!
OnePlus 2 eindoordeel
Zoals je misschien wel gemerkt hebt zijn we vrij enthousiast over de OnePlus 2. Dit heeft te maken met het feit dat het toestel relatief goedkoop is voor de specificaties die je er voor krijgt. Eén van de weinige nadelen aan dit toestel is dat het ontzettend lastig is om er een te krijgen. Wij hopen daarom ook dat dit toestel op korte termijn op grotere schaal beschikbaar is, zodat jullie ook kunnen meegenieten van dit mooie stukje techniek!
OnePlus 2 accessoires kopen
Geen accessoires beschikbaar
Bekijk de goedkoopste Iphone 6 accessoires bij Typhone